Takaisin

Vuoden keskustateko

Vuonna 2023 festivaalin teemana oli Kadut / Streets, ja ohjelma levittäytyi aiempaa voimakkaammin kaupungin kaduille ja ulkotiloihin. Tapahtuma järjestettiin 9-päiväisenä kokonaisuutena 10.-18. kesäkuuta. Elokuussa Savonlinnan kaupunkikeskustan kehittämisyhdistys Sakke ry nimesi S creatives Festivalin vuoden keskustateoksi.

Ohjelmaan oli esittävän taiteen ohella vakiintunut jo mm. Art & Design Market, Taidelukion alumninäyttely, sekä erilaiset työpaja- ja keskustelusisällöt. Ohjelmanumeroita oli ennätykselliset 78 eri puolilla Savonlinnaa. Ohjelmaa toteutettiin tiiviissä yhteistyössä eri kumppaneiden kanssa, ja oman värinsä festivaaliin toivat mm. Mimmit Peinttaa, Yhteisö tanssii ry sekä Saimaa Jazz Festival. Festivaalilla pilotoitiin myös taiteilijaresidenssiä.

Tapahtuma tavoitti kaikkiaan 4 300 kävijää. S creatives Festivalin kehittämistä tukivat opetus- ja kulttuuriministeriö sekä Savonlinnan kaupungin hallinnoima S creatives -hanke. Lisäksi tapahtumalla oli 19 eri yhteistyötahoa ja 9 ohjelmakumppania.

Vuoden 2023 festivaalikuvituksen on toteuttanut tekstiilitaiteilija Niina Mantsinen.